ek gelir

11 Temmuz 2010 Pazar

23 Haziran 2010 Çarşamba

MEŞHUR KİREÇBURNU FIRININDAN LEZİZ HEDİYELERİMİZ VAR ..

MEŞHUR KİREÇBURNU FIRININDAN Harika HEDİYELERİMİZ VAR ..








KİREÇBURNU FIRINI HAKKINDA ..


Serüven Fırtına Deresinin Çamlıhemşin İlçesinde Şirin Zilkale ( eski adi Koluna ) köyünden başlar . DÜNYANIN tabiatıyla en Zengin yerlerinden Biri olan bölgemizin en önemli sorunu olan işsizlik ve Geçim sıkıntısı gurbetçiliği zorunlu kılmıştır . Dedelerimiz o dönemde yıllarca açlık dünyasında fırıncılık mesleğini idame ettirmişler , yıllarca fırınlarda çalışıp köylerine para getirmişlerdir . Dede Yusuf Bostancıdan öğrendikleri mesleklerini Çamlıhemşinin Pazar ilçesinde ve Ordu'da Uzun Yillar Devam ettiren Şevki ve yarı Bostancı Kardeşler Click İstanbul'la kucaklaşma Uzun çabalar Zorlu BİR süreç sonucunda gerçekleşmiştir .


Hemşeri ve köylüsü olan Bilal Pişki'ne ait Anadolu Hisarı Göksu deresi kenarındaki fırında Uzun Yillar hamurlar pişirici ve tezgahtar olarak çalışmışlardır . Ekmeğin karneyle satıldığı o yıllarda işsizlik ve yokluk korkulu BİR Rüya gibiydi . Anadolu Hisarı , İstinye ve Emirgandaki fırınlarda Uzun Yillar hem imalat hemde idareci olarak çalışmışlar . Artik kendi işlerini Kurma Zamani geldiğinde tür deneyimlerinide Yeniköy'de gerçekleştirmişlerdi . İki Yıl Süren met deneyim talihsiz BİR istimlak kararıyla oğlu buldu . Kisa BİR ara verildi ve 1957 yılında KİREÇBURNU FIRINI zorluklarla faaliyete başladı . Az miktarlarda yapılan Odun ateşiyle kara fırında pişirilen sandowiç , pide, poğaça ve börekler Kisa zamanda çift sayfalar İstanbul'un ağız tadı , damak zevki oldu .


Zaman içinde Rum , Ermeni ve Yahudi vatandaşlarımızın öneri , desteği ve yönlendirmeleri ile çesitli çay kurabiyeleri , Kırık kıraklar , Paskalya çörekleri , börek ve baklavalar kendine lezzeti ile herkesin ve her kesimin beğenisini topladı vardır. Artik coğ uzak Yakin demeden o yıllarda şehrin BİR Köşesi sayılan Kireçburnu'na Meşhur Kireçburnu Fırının'dan alışveriş yapmaya geliyorlardı . 1970 - 1980'li yıllarda Meşhur Kireburnu Fırınının Adi İstanbul'un sınırlarını çoktan aşmış bulunuyordu . Bügüne kadar süre gelen met başarılı çalışmanın elbetteki bazı önemli nedenleri DİĞER BİR tabirle Işın Sırrı sayılabilecek cok önemli kişisel katılım SÖZ konusuydu . Bunlardan en önemlisi Dürüstlüktü . Gerek çalışanlarına ve gerekse müşterilerine bügüne kadar süre gelen Dürüstlük başarının en önemli unsuru olmuştur . Kullanılan malzemenin varolan hammaddeler içindeki en kalitesini oluşturması BİR DİĞER önemli noktadır . Odun ateşiyle kara fırında pişirilen Poğaçalar , Börekler , Kurabiyeler BİR Baska oluyordu . Sometimes ustanın aceleyle Tense'lerde dalgınlıkla eksik malzemeyle yoğurduğu hamuru fırını adeta derler Toparlar eksiklerini giderir fistik hazırsındır pişirirdi . Bugün Halen ustabaşı sayılan çalışanlarımız o günlerde çalışan ustaların yetişdirdiği çıraklardır . Ustalık Elden ele süregelmiştir . Kardeşlerden Şevki Bostancı ( Şevki Usta ) 1988 yılında Hakkın Rahmetine Kavuşmuş . Yarı Bostancı 79 yaşında Oğlu Osman Bostancı ile Birlikte Halen işinin başındadır ve çalışmaya Devam etmektedir ..

5 KİŞİYE BU LEZİZ ÜRÜNLERDEN OLUŞAN 4'LÜ PAKET HEDİYEMİZ ..


 -

 -

 

KAZANMAK İÇİN ŞARTLARIMIZ İMKB

* ÖNCELİKLE BLOGUMU İZLEMEYE ALMANIZ ..

* BLOGUNUZDA YADA FACEBOOK HESABINIZDA DUYURMANIZ , YADA FACEBOOK HESABINIZ YOKSA BLOG WWW.USTAFİRİNCİ.COM 'A ÜYE OLUP , ÜYE ADINI BELİRTMENİZ ..

*Tarihi KİREÇBURNU FIRINI FACEBOOK SAYFASINA KATILMANIZ ..

* WWW.USTAFİRİNCİ.COM'A ÜYE OLUP SİTEDE GÖRDÜĞÜNÜZ EKSİKLİKLERİ EN AZ 3 tane Olmak KAYDIYLA BU POSta yorum OLARAK EKLEMENİZ .. BU Sart ZORUNLUDUR ..

* BÜTÜN ŞARTLARI YERİNE GETİRİP BU POSta yorum BIRAKMANIZ duyulması ..

SON KATILIM 23 TEMMUZ'DUR .. Herkese BOL ŞANSS ..

Hiç yorum yok: