23 Haziran 2010 Çarşamba
MEŞHUR KİREÇBURNU FIRININDAN LEZİZ HEDİYELERİMİZ VAR ..
MEŞHUR KİREÇBURNU FIRININDAN Harika HEDİYELERİMİZ VAR ..
KİREÇBURNU FIRINI HAKKINDA ..
Serüven Fırtına Deresinin Çamlıhemşin İlçesinde Şirin Zilkale ( eski adi Koluna ) köyünden başlar . DÜNYANIN tabiatıyla en Zengin yerlerinden Biri olan bölgemizin en önemli sorunu olan işsizlik ve Geçim sıkıntısı gurbetçiliği zorunlu kılmıştır . Dedelerimiz o dönemde yıllarca açlık dünyasında fırıncılık mesleğini idame ettirmişler , yıllarca fırınlarda çalışıp köylerine para getirmişlerdir . Dede Yusuf Bostancıdan öğrendikleri mesleklerini Çamlıhemşinin Pazar ilçesinde ve Ordu'da Uzun Yillar Devam ettiren Şevki ve yarı Bostancı Kardeşler Click İstanbul'la kucaklaşma Uzun çabalar Zorlu BİR süreç sonucunda gerçekleşmiştir .
Hemşeri ve köylüsü olan Bilal Pişki'ne ait Anadolu Hisarı Göksu deresi kenarındaki fırında Uzun Yillar hamurlar pişirici ve tezgahtar olarak çalışmışlardır . Ekmeğin karneyle satıldığı o yıllarda işsizlik ve yokluk korkulu BİR Rüya gibiydi . Anadolu Hisarı , İstinye ve Emirgandaki fırınlarda Uzun Yillar hem imalat hemde idareci olarak çalışmışlar . Artik kendi işlerini Kurma Zamani geldiğinde tür deneyimlerinide Yeniköy'de gerçekleştirmişlerdi . İki Yıl Süren met deneyim talihsiz BİR istimlak kararıyla oğlu buldu . Kisa BİR ara verildi ve 1957 yılında KİREÇBURNU FIRINI zorluklarla faaliyete başladı . Az miktarlarda yapılan Odun ateşiyle kara fırında pişirilen sandowiç , pide, poğaça ve börekler Kisa zamanda çift sayfalar İstanbul'un ağız tadı , damak zevki oldu .
Zaman içinde Rum , Ermeni ve Yahudi vatandaşlarımızın öneri , desteği ve yönlendirmeleri ile çesitli çay kurabiyeleri , Kırık kıraklar , Paskalya çörekleri , börek ve baklavalar kendine lezzeti ile herkesin ve her kesimin beğenisini topladı vardır. Artik coğ uzak Yakin demeden o yıllarda şehrin BİR Köşesi sayılan Kireçburnu'na Meşhur Kireçburnu Fırının'dan alışveriş yapmaya geliyorlardı . 1970 - 1980'li yıllarda Meşhur Kireburnu Fırınının Adi İstanbul'un sınırlarını çoktan aşmış bulunuyordu . Bügüne kadar süre gelen met başarılı çalışmanın elbetteki bazı önemli nedenleri DİĞER BİR tabirle Işın Sırrı sayılabilecek cok önemli kişisel katılım SÖZ konusuydu . Bunlardan en önemlisi Dürüstlüktü . Gerek çalışanlarına ve gerekse müşterilerine bügüne kadar süre gelen Dürüstlük başarının en önemli unsuru olmuştur . Kullanılan malzemenin varolan hammaddeler içindeki en kalitesini oluşturması BİR DİĞER önemli noktadır . Odun ateşiyle kara fırında pişirilen Poğaçalar , Börekler , Kurabiyeler BİR Baska oluyordu . Sometimes ustanın aceleyle Tense'lerde dalgınlıkla eksik malzemeyle yoğurduğu hamuru fırını adeta derler Toparlar eksiklerini giderir fistik hazırsındır pişirirdi . Bugün Halen ustabaşı sayılan çalışanlarımız o günlerde çalışan ustaların yetişdirdiği çıraklardır . Ustalık Elden ele süregelmiştir . Kardeşlerden Şevki Bostancı ( Şevki Usta ) 1988 yılında Hakkın Rahmetine Kavuşmuş . Yarı Bostancı 79 yaşında Oğlu Osman Bostancı ile Birlikte Halen işinin başındadır ve çalışmaya Devam etmektedir ..
5 KİŞİYE BU LEZİZ ÜRÜNLERDEN OLUŞAN 4'LÜ PAKET HEDİYEMİZ ..
KAZANMAK İÇİN ŞARTLARIMIZ İMKB
* ÖNCELİKLE BLOGUMU İZLEMEYE ALMANIZ ..
* BLOGUNUZDA YADA FACEBOOK HESABINIZDA DUYURMANIZ , YADA FACEBOOK HESABINIZ YOKSA BLOG WWW.USTAFİRİNCİ.COM 'A ÜYE OLUP , ÜYE ADINI BELİRTMENİZ ..
*Tarihi KİREÇBURNU FIRINI FACEBOOK SAYFASINA KATILMANIZ ..
* WWW.USTAFİRİNCİ.COM'A ÜYE OLUP SİTEDE GÖRDÜĞÜNÜZ EKSİKLİKLERİ EN AZ 3 tane Olmak KAYDIYLA BU POSta yorum OLARAK EKLEMENİZ .. BU Sart ZORUNLUDUR ..
* BÜTÜN ŞARTLARI YERİNE GETİRİP BU POSta yorum BIRAKMANIZ duyulması ..
SON KATILIM 23 TEMMUZ'DUR .. Herkese BOL ŞANSS ..
KİREÇBURNU FIRINI HAKKINDA ..
Serüven Fırtına Deresinin Çamlıhemşin İlçesinde Şirin Zilkale ( eski adi Koluna ) köyünden başlar . DÜNYANIN tabiatıyla en Zengin yerlerinden Biri olan bölgemizin en önemli sorunu olan işsizlik ve Geçim sıkıntısı gurbetçiliği zorunlu kılmıştır . Dedelerimiz o dönemde yıllarca açlık dünyasında fırıncılık mesleğini idame ettirmişler , yıllarca fırınlarda çalışıp köylerine para getirmişlerdir . Dede Yusuf Bostancıdan öğrendikleri mesleklerini Çamlıhemşinin Pazar ilçesinde ve Ordu'da Uzun Yillar Devam ettiren Şevki ve yarı Bostancı Kardeşler Click İstanbul'la kucaklaşma Uzun çabalar Zorlu BİR süreç sonucunda gerçekleşmiştir .
Hemşeri ve köylüsü olan Bilal Pişki'ne ait Anadolu Hisarı Göksu deresi kenarındaki fırında Uzun Yillar hamurlar pişirici ve tezgahtar olarak çalışmışlardır . Ekmeğin karneyle satıldığı o yıllarda işsizlik ve yokluk korkulu BİR Rüya gibiydi . Anadolu Hisarı , İstinye ve Emirgandaki fırınlarda Uzun Yillar hem imalat hemde idareci olarak çalışmışlar . Artik kendi işlerini Kurma Zamani geldiğinde tür deneyimlerinide Yeniköy'de gerçekleştirmişlerdi . İki Yıl Süren met deneyim talihsiz BİR istimlak kararıyla oğlu buldu . Kisa BİR ara verildi ve 1957 yılında KİREÇBURNU FIRINI zorluklarla faaliyete başladı . Az miktarlarda yapılan Odun ateşiyle kara fırında pişirilen sandowiç , pide, poğaça ve börekler Kisa zamanda çift sayfalar İstanbul'un ağız tadı , damak zevki oldu .
Zaman içinde Rum , Ermeni ve Yahudi vatandaşlarımızın öneri , desteği ve yönlendirmeleri ile çesitli çay kurabiyeleri , Kırık kıraklar , Paskalya çörekleri , börek ve baklavalar kendine lezzeti ile herkesin ve her kesimin beğenisini topladı vardır. Artik coğ uzak Yakin demeden o yıllarda şehrin BİR Köşesi sayılan Kireçburnu'na Meşhur Kireçburnu Fırının'dan alışveriş yapmaya geliyorlardı . 1970 - 1980'li yıllarda Meşhur Kireburnu Fırınının Adi İstanbul'un sınırlarını çoktan aşmış bulunuyordu . Bügüne kadar süre gelen met başarılı çalışmanın elbetteki bazı önemli nedenleri DİĞER BİR tabirle Işın Sırrı sayılabilecek cok önemli kişisel katılım SÖZ konusuydu . Bunlardan en önemlisi Dürüstlüktü . Gerek çalışanlarına ve gerekse müşterilerine bügüne kadar süre gelen Dürüstlük başarının en önemli unsuru olmuştur . Kullanılan malzemenin varolan hammaddeler içindeki en kalitesini oluşturması BİR DİĞER önemli noktadır . Odun ateşiyle kara fırında pişirilen Poğaçalar , Börekler , Kurabiyeler BİR Baska oluyordu . Sometimes ustanın aceleyle Tense'lerde dalgınlıkla eksik malzemeyle yoğurduğu hamuru fırını adeta derler Toparlar eksiklerini giderir fistik hazırsındır pişirirdi . Bugün Halen ustabaşı sayılan çalışanlarımız o günlerde çalışan ustaların yetişdirdiği çıraklardır . Ustalık Elden ele süregelmiştir . Kardeşlerden Şevki Bostancı ( Şevki Usta ) 1988 yılında Hakkın Rahmetine Kavuşmuş . Yarı Bostancı 79 yaşında Oğlu Osman Bostancı ile Birlikte Halen işinin başındadır ve çalışmaya Devam etmektedir ..
5 KİŞİYE BU LEZİZ ÜRÜNLERDEN OLUŞAN 4'LÜ PAKET HEDİYEMİZ ..
KAZANMAK İÇİN ŞARTLARIMIZ İMKB
* ÖNCELİKLE BLOGUMU İZLEMEYE ALMANIZ ..
* BLOGUNUZDA YADA FACEBOOK HESABINIZDA DUYURMANIZ , YADA FACEBOOK HESABINIZ YOKSA BLOG WWW.USTAFİRİNCİ.COM 'A ÜYE OLUP , ÜYE ADINI BELİRTMENİZ ..
*Tarihi KİREÇBURNU FIRINI FACEBOOK SAYFASINA KATILMANIZ ..
* WWW.USTAFİRİNCİ.COM'A ÜYE OLUP SİTEDE GÖRDÜĞÜNÜZ EKSİKLİKLERİ EN AZ 3 tane Olmak KAYDIYLA BU POSta yorum OLARAK EKLEMENİZ .. BU Sart ZORUNLUDUR ..
* BÜTÜN ŞARTLARI YERİNE GETİRİP BU POSta yorum BIRAKMANIZ duyulması ..
SON KATILIM 23 TEMMUZ'DUR .. Herkese BOL ŞANSS ..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder